Het zomeravondtoernooi wordt in de zomermaanden gespeeld op woensdagavond in Brasserie KriebelZ (voorheen Dorpszicht) te Terwolde.
Aanvang 20.00 uur.

Er wordt gespeeld volgens de regels van de KNSB met dien verstande dat men niet verplicht is de partij te noteren en de spelers spreken onderling een bedenktijd af van minimaal 30 minuten en maximaal 1.45 uur per persoon per partij.
Per avond kan men meerdere partijen spelen, alleen de eerste partij telt mee voor de stand.
Bij oneven krijgt de betreffende speler 1 bye-punt of speelt alsnog een partij als een van de andere partijen vroeg is afgelopen. Een oneven-speler kan slechts eenmaal een bye-punt ontvangen gedurende het toernooi.
De organisatie bepaalt per speelavond de wedstrijdindeling.

Toernooiwinnaar is de speler die aan het eind van het toernooi de meeste bordpunten heeft gescoord en een deelname heeft van 60% of meer.
Bij gelijk aantal bordpunten wint de speler met het hoogste deelnamepercentage.
Indien het deelnamepercentage gelijk is, is de onderlinge partij beslissend.
Als de onderlinge partij in remise is geëindigd of niet is gespeeld, wint de speler met de laagste KNSB-rating.
Als dan nog geen winnaar bekend is, wordt een snelschaakpartij (5 min. p.p.) gespeeld tot dat een beslissing is verkregen.

De eerste prijs is een dinerbon t.w.v. 50,- en wordt aangeboden door Brasserie KriebelZ.

Het toernooi staat open voor leden en niet-leden.
Aanmelden vooraf is niet nodig, u komt gewoon.
Hoewel deelname gratis is, zal de organisatie het erg waarderen als de verliezende speler 1 euro doneert.